Tilskud til skolefrugt

Man ønsker fra EU at tilskynde til at børn og unge får sunde kostvaner og nem adgang til frugt og grønt. Derfor har man i EU besluttet at indgøre en skoleordning, hvor elever kan få tilskud til skolefrugt fra 0. til 10. klasse. Tilskuddet dækker helt op til 100%, så det er oplagt for skoler at komme i gang med ordningen.


tilskud til skolefrugt

Hvis børn spiser frugt og grønt i løbet af dagen, så forøges koncentrationen og indlæringsevnen markant og derudover så formindskes sygefravær og trivslen øges i klasseværelserne.


Hvad gives i tilskud?

Det har været muligt at søge om tilskud til skolefrugt siden 2009 og der er i dag en række danske skoler, som benytter sig af tilbuddet. Der gives tilskud til både almindelig frugt og grønt, samt økologisk.

Der er på forhånd udmålt en sats for meget tilskud der gives til en given frugt eller grøntsag. Det er baseret på markedsprisen på frugten og inkluderer typiske leveringsomkostninger også. Hvis en frugt eller grøntsag ikke fremgår af listen over tilskudsberettigede grøntsager eller frugt, så kan man ikke få tilskud til det.

Du kan se listen over frugt og grøntsager til skolefrugt, som der gives tilskud til hos Miljø- og fødevareministeriet. Her fremgår de enkelte satser pr. elev også. Tilskuddet til skolefrugt varierer fra 0,52 kr. til 2,75 pr. elev pr. dag. Du finder listen her: https://lbst.dk/virksomheder/institutioner/skolefrugtdk/tilskud-til-frugt-og-groent/


Forudsætning for at få tilskud til skolefrugt

For at man kan få tilskud til skolefrugt, så skal skolen indføre aktiviterer der fremmer læring om sundhed, bæredygtighed, madspild og økologi. Det er i dag i forvejen et tema, som mange skoler allerede har indført, da det er et meget aktuelt tema i hverdagen i dag. Derfor er det oplagt at komme i gang med at søge om tilskud til skolefrugt, da man skole allerede opfylder denne forudsætning.


Hvem kan få tilskud til skolefrugt?

Det er både skoler, kommuner og leverandører, som kan stå for søgningen om tilskud til skolefrugt. Ofte kan leverandørerne tage sig af denne opgave, da de er vant til at håndtere processen, hvis de i forvejen er leverandører af skolefrugt. Alternativt kan de vejlede om hvordan man søger om tilskuddet.


Vil du i gang med skolefrugt?

Hvis du er skole eller kommune, så kan du lige så godt allerede nu gå i gang med at undersøge hvordan du kommer i gang med skolefrugt. Der er forskellige tidsperioder, hvor du kan søge i, enten til hele skoleåret, eller også til enten 1. halvdel eller 2. haldvel af skoleåret.

Vi vil, i samarbejde med vores leverandører, med glæde give dig et tilbud på skolefrugt til Jeres skole og vejlede i hvordan i kommer i gang med at søge om tilskuddet. Udfyld vores kontaktformular her og fortæl hvor mange elever på skolen, som der skal leveres til og vi vender tilbage med et tilbud og hjælp til den videre proces: Få et tilbud på skolefrugtModtag gratis uforpligtende tilbud på en skolefrugt ordning.

Bestil her


Modtag gratis uforpligtende tilbud på en skolefrugt ordning.

Bestil her