Firmafrugt

En firmafrugt ordning er ét af de mest populære personalegoder, som du kan stille til rådighed for dine medarbejdere. Dertil kommer at ordningen er med til at give medarbejderne sundt kost i løbet af dagen, som på alle måder betaler sig tilbage i form af både øget velvære, koncentration og tilfredshed med arbejdspladsen.


firmafrugt

Når frugten står fremme og er anrettet, så spises der helt naturligt mere. Og udover bedre koncentration og tilfredshed, så kan det i sidste også være med til at øge sundheden blandt medarbejderne og mindste sygefraværet.

Man skal bare huske, at når før først man har indført firmafrugt, så skaber det også en forventning hos medarbejderne om at det fortsætter. Hvilket jo blot er et tegn på at det er et gode, som virkelig værdsættes.


Kvalitet og udvalg er afgørende

Når du skal vælge en leverandør til firmafrugt, så er der mange faktorer, som man kan være opmærksom på. Èn af de væsentligste parametre er, at du får noget frugt, som medarbejderne rent faktisk værdsætter. F.eks. er bananer, pærer og æbler typisk meget populære frugter, mens at blommer, vindruer, meloner, ananas osv. kan være lidt mere besværlige at håndtere og derfor typisk ikke lige så værdsat. Men igen, det afhænger helt af den specifikke virksomheds medarbejdere. Så vær opmærksom på hvilke frugter, som typisk leveres med i hver frugtkurv eller frugtkasse, som der indgår i firmafrugten.

En anden ting er at mange frugtleverandører i dag også inkluderer forskellige andre produkter udover frugt, herunder forskellige nødemiks og energistænger. I den rigtige kvalitet er dette også typisk yderst populært blandt medarbejderne.

I sidste ende kan man prøve en firmafrugt leverandør af og se hvilke frugter og ekstra produkter, som kommer med. Hvis man ikke er tilfreds kan man så løbende ændre sin leveringstype, eller i sidste ende skifte leverandør af firmafrugt, hvis det ikke lever op til ens forventninger.

Modtag gratis uforpligtende tilbud på en firmafrugt ordning til din virksomhed.

Bestil her

Frugtkasser eller frugtkurve

Når du indgår en aftale om firmafrugt med en leverandør, så kan du typisk vælge imellem at få frugten leveret i kasser eller i kurve. Når du får firmafrugt i kasser, så vil du eller nogle medarbejdere typisk have opgaven med at fordele og opstille frugten rundt om i de forskellige afdelinger. Det kan være fordelagtigt for nogle virksomheder og mere besværligt for andre.

Der leveres dog typisk én kasse til hver afdeling, så opgaven går mest på at få anrettet frugt og bortskaffet embalagen. Hvis man ikke har lyst til det, så tilbyder mange leverandører også at levere firmafrugt i indbydende kurve. Det koster typisk lidt ekstra, men så slipper man for håndteringen selv.


Få leverandøren til at opstille frugten for dig

Endelig kan de professionelle leverandører også tilbyde ordninger, hvor deres medarbejdere sørger for indsamling af de gamle frugtkurve og opstille nye friske forsyninger rundt i virksomheden. Det er særligt en udlicitering, som mange større virksomheder kan drage nytte af. Her vil leverandøren typisk få udleveret adgangskort og instruktioner i hvordan håndteringen af firmafrugten skal foregå.


Større virksomheder og fordeling af udgifter

Hvis man er en større virksomhed og de enkelte afdelinger selv skal sørge for betalingen af firmafrugt, så kan dette også arrangere og håndteres af leverandørerne, så de enkelte afdelinger bliver faktureret. Og fakturering kan også ske efter de standarder, som der stilles til dette. Læs mere om dette under firmafrugtordninger.

Så alt i alt er det en god idé indledende at gøre sig nogle overvejer omkring hvilken type frugt, som man ønsker, organiseringen heraf, samt hvordan betaling skal foregå internt i virksomheden. Disse overvejelser kan du også drøfte med leverandøren af firmafrugten, da de er vant til at håndtere det på mange måder hos de forskellige kunder.


Vil du have et tilbud på firmafrugt?

Du kan benytte vores tjeneste til at indhente tilbud på firmafrugt leveret til dit firma. Det er gratis og uforpligtende og vi har kvalitetssikrede leverandører i hele landet, som står klar til at byde på opgaven. Indhent tilbud på firmafrugt her.
Yderligere kilder om firmafrugt

Information om firmafrugt fra Miljø- og fødevareministeriet: https://altomkost.dk/raad-og-anbefalinger/arbejdspladser/tips-til-en-sundere-arbejdsplads/firmafrugt/

Læs piecen fra Fødevarestyrelsen: sund mad på arbejdet – FRA MÅLSÆTNING TIL HANDLINGModtag gratis uforpligtende tilbud på en firmafrugt ordning til din virksomhed.

Bestil her
Modtag gratis uforpligtende tilbud på en firmafrugt ordning til din virksomhed.

Bestil her