Skolefrugt

Skolefrugt er en nem måde til at få børn til at spise mere frugt og grønt i hverdagen. Samtidig med at helbdredet forbedres, så øges koncentrationen også i skolen og eleverne vil få bedre velvære.


skolefrugt


Skolefrugt øger trivslen

Når børn får frugt eller grønt i løbet af skoledagen, så øges både koncentration og trivsel i klassen væsenligt. Derudover mindskes sygefraværet blandt eleverne og skolen er med til at indføre sunde vaner om frugt og grønt blandt eleverne. Det kan næsten ikke betale sig at lade være med at indføre skolefrugt, da der ovenikøbet også gives tilskud til skolefrugt via EU.


Tilskud til skolefrugt

Der er mulighed for at få tilskud til frugt og grønt til elever fra børnehaveklasse og op til 10. klasse. Der er tale om et tilskud fra EU, som dækker op til 100% af udgifterne til skolefrugt ordningen. Eventuelle resterende omkostninger kan enten finansieres af skolen eller af forældrene selv.

Du kan læse mere om tilskud til skolefrugt her: tilskud til skolefrugt Tilskud til skolefrugt

Du kan også læse mere om støtte fra EU til skolefrugt hos leverandøren Frugtkurven.dk, som har udarbejdet en detaljeret beskrivelse af ordningen: Skolefrugt og frugt til skoler med eu støtte.


10 års skolefrugt i Danmark

Det er for nyligt udkommet en evaluering af skolefrugtordningen herhjemme i Danmark, som netop kan fejre 10 års juliblæum. Evalueringen er foretaget af Landbrugsstyrelsen i samarbejde med Oxford Research. Den viser at skoleelver generelt spiser mere frugt og grønt og skifter ofte de usunde snacks ud når de er i skoletiden. Da frugten er tilgængelig, så er det let at træffe det sunde valg og dermed har ordningen bidraget positivt ift. at få indbygget de sunde vaner hos børn og unge.

Særligt børn fra lavere sociale vilkår får oftere frugt og grønt, end hvad der ellers ville have været tilfældet.

I dag er ca. 60.000 danske skolebørn en del af skolefrugtordningen og årligt bliver der indtaget af skolebørnene ca. 15. mio. frugt eller grøntsager via ordningen. En stor succes og der er plads til at flere kan komme på.

Du kan læse mere om undersøgelsen her: https://lbst.dk/nyheder/nyhed/nyhed/pressemeddelelse-skolefrugt-faar-flere-boern-til-at-gnaske-aebler-paerer-og-guleroedder-i-skoletiden/


Også frugt til lærerværelset

Det er samtidigt muligt også at bestille frugt til medarbejderne på skolen, herunder både lærere og SFO/Fritidscenter.


Vil du have et tilbud på skolefrugt?

Er du og din skole blevet nysgerrig på en skolefrugt ordning? Så kan du du indhente et gratis og uforpligtende tilbud til netop din skole via vores kontaktformular her: Tilbud på skolefrugtModtag gratis uforpligtende tilbud på en skolefrugt ordning.

Bestil her


Modtag gratis uforpligtende tilbud på en skolefrugt ordning.

Bestil her